OM BAGHEERA

Bagheera AB är ett svenskt företag grundat 1981 i Avesta, Dalarna. Huvudkontoret ligger fortfarande kvar här i Avesta och vi utvecklar och designar samtliga produkter här.

Många minns oss säkert från 80-talets WCT-overaller med BAGHEERA stort över bröstet. En fantastisk succé som hjälpte till att lägga grunden för ett nytt varumärke i sportbranschen. Sedan dess har det naturligtvis hänt mycket. En närmast explosionsartad ökning av intresset för motion och därmed användande av funktionella kläder har skapat en enorm marknad.

Med hållbarhet, miljö och funktion som ledstjärnor erbjuder vi väldesignade och lättkombinerade kläder och skor. Våra produkter är utvecklade för att alla – från aktiva barn till elitidrottare – ska kunna prestera sitt yttersta vid varje sporttillfälle.

Vår målsättning är att göra produkter som är skonsamma för såväl miljö som människa. Ett sätt vi gör det på är att certifiera produkter med Oeko-tex®. Ett annat exempel är att vi på många av våra ytterplagg använder oss av Bionic Finish Eco® som är en impregnering som naturligt och effektivt härmar naturens egen funktion. Nästa generation är lika viktig för oss som den är för dig!

Vi levererar till en mängd klubbar samt företag och i år är vi även stolt leverantör till Sveriges orienteringslandslag.